Боров четник ги нападна садниците во околината на месноста Вршник околу Велес. Тоа е инсект кој претставува најголема опасност за боровите насади кај нас, но и ...
| | веќе видена

Во Музеј-галеријата во Кавадарци вчера беше отворена изложба на портрети насловена како „Несознајно“ на ликовниот уметни Филип Коруновски од Велес. Коруновски ...
сите 4 | | | веќе видена

На денешен ден, македонскиот херој Димката Ангелов Габерот во Кавадаречко го дал животот за слобода на Македонија, а во Охридско е роден писателот Ванчо ...
| | веќе видена