Арт Кујна

„Најдобро е да се употреби до“ означува датум до кој храната е на својот врв по вкус и квалитет. „Употребете до“ значи конечниот препорачан датум до кој можете ...
сите 6 | | | веќе видена

Ние сме тоа што го јадеме? Се чини дека сите сме го слушнале тоа, но малкумина разбрале зошто. Кога сите би живееле според ова правило, индустријата што се ...
сите 50 | | | веќе видена

Повеќе од 20 години јадевме киви на еден од двата начини. Едниот е да го излупиме и да го исечеме на кришки, а другиот – да го преполовиме и да го јадеме со ...
сите 62 | | | веќе видена

Се проценува дека половина од човештвото е заразено со Helicobacter plyori, но симптомите на болеста, инфекција која ја напаѓа слузницата на желудникот, не се ...
сите 60 | | | веќе видена

Тартуфите се најценетите и најскапи печурки на светот и за нив и за нивните лековити својства луѓето знаат одамна и општо е познато дека овој скапоцен ...
сите 20 | | | веќе видена

Црното грозје е особено здраво и треба да се јаде што е можно почесто заради содржината на калиум, манган, витамини Ц, Б1 и Б6, но и заради изобилството од ...
сите 37 | | | веќе видена

Можете лесно да ги подготвите овие палачинки за појадок само не заборавајте да ја накиснете леќата навечер. Наутро ви се доволни 10 минути и во чинијата ќе ...
сите 108 | | | веќе видена

next