Среќен сум што на следните избори, по 8 години откако првпат тоа го предвидовме во Изборниот законик, ќе профункционира утврдување на идентитетот на гласачите ...
| | веќе видена

Колекцијата „Постродовост поглавје 4“ на дизајнерот Драган Христов е четврти дел од низата колекции насловени „Постродовост“ и ги застапува темата на родова ...
сите 2 | | | веќе видена

Ова е животна приказна на 17-годишната Мартина Дејаноскa напишана во прво лице. По сè она што го поминав и разочарувањето по објавената пресуда, решив да ја ...
| | веќе видена

Како што претходно информиравме, полицијата спроведе акција на патарината кај Сопот попладнево во која беа уапсени две лица. Лидер дознава дека еден од ...
| | веќе видена

Единственото село без жители во Делчевско, селото Косово Дабје наскоро ќе добие своја монографија. Делчевецот Крум Николовски, кој потекнува од ова село вели ...
сите 2 | | | веќе видена

„Цела недела не замараа со наводни скандали со тајни списоци на вработени во влада што работеле тајни пропагандни задачи. Денес излезе списокот и сите видоа ...
| | веќе видена

Меѓу најважната споредна работа на светот која важи за „машка игра“ дефинитивно има се’ повеќе убавици со манекенска става и ангелски лик, кои ги знаат сите ...
| | веќе видена

 „На околу 35 километри од Скопје го посетив авантуристичкиот Стојанов мост, во едно од најубавите македонски села, за кој сите зборуваат и , а чичко Стојан ...
сите 2 | | | веќе видена

Ако Цариград изгори, Дебар може да го изгради Македонската културно-просветна преродба во 19 век Во 19 век Дебар бил крстопат за околните градови: Скопје, ...
сите 2 | | | веќе видена