„Одамна размислувавме за можноста што повеќе да ги доближиме книгите до нашите читатели што секојдневно нè следат и нè поддржуваат, особено во оние места каде ...
| | веќе видена

Единственото село без жители во Делчевско, селото Косово Дабје наскоро ќе добие своја монографија. Делчевецот Крум Николовски, кој потекнува од ова село вели ...
сите 2 | | | веќе видена

„Цела недела не замараа со наводни скандали со тајни списоци на вработени во влада што работеле тајни пропагандни задачи. Денес излезе списокот и сите видоа ...
| | веќе видена

 „На околу 35 километри од Скопје го посетив авантуристичкиот Стојанов мост, во едно од најубавите македонски села, за кој сите зборуваат и , а чичко Стојан ...
сите 2 | | | веќе видена

Колекцијата „Постродовост поглавје 4“ на дизајнерот Драган Христов е четврти дел од низата колекции насловени „Постродовост“ и ги застапува темата на родова ...
сите 2 | | | веќе видена