Во период кога бугарските историчари и политичари се прилично гласни со нивните национал-шовинистички изјави оспорувајќи ја македонската самобитност и ...
сите 4 | | | веќе видена

На одбележувањето на 76-годишнината од смртта на Коста Солев Рацин на планината Лопушник и пред спомен обележјето, покрај претставници од општините Велес и ...
сите 10 | | | веќе видена

На денешен ден, македонскиот херој Димката Ангелов Габерот во Кавадаречко го дал животот за слобода на Македонија, а во Охридско е роден писателот Ванчо ...
| | веќе видена

Концесијата за управување со рибниот фонд од езерото Младост, што ја имаше Здружението на спортски риболовци „Бабуна“ од Велес, истече во август минатата ...
сите 7 | | | веќе видена

На 16 Јуни