Температурите растат, а тоа значи дека хидратацијата е особено важна за нас. Одржувањето на хидратацијата секогаш треба да биде цел, бидејќи до 60% од ...
Една од ретките работи за кои се согласуваат научниците е дека шеќерот е штетен. Заради ова многу луѓе се обидуваат да го заменат со некоја поздрава ...
Ако е така, имаме неколку лоши вести за вас – не правете го тоа. Имено, кога месото останува долго на собна температура, неизбежно е формирање на бактерии, а ...
Потица го зазема најважното место меѓу словенечките традиционални празнични печива. Се подготвува од тесто од квасец и се полни со разни филови. Знаеме повеќе ...
Нашиот соговорник Иво Бару е косопственик, поточно ко-задругар на „Добра Земја“ – Прва задруга на потрошувачи на органска храна и еден од оние среќници чија ...
Вината на светски препознатливите брендови на „Тиквеш“ и „Tikveš Châteaux & Domainеs“ повторно го потврдија исклучителниот квалитет. Само во последните два ...
Иако повеќето луѓе сметаат дека сè треба да се измие затоа што е чистото синоним за здраво, тоа не е секогаш точно, особено кај намирниците кај кои постои ...
По пеколните жештини, качена на велосипедот, тргнав кон специјализираната продавница за пиво на Марјан Костадиновски за која знаев каде приближно се наоѓа, но ...
Домашниот ладен чај е одличен избор за топлите летни денови! Подготовката е едноставна, а сè што ви треба се квалитетен чај и вода (и малку фантазија). Можете ...
Оризовото млеко е одлична замена за млечни производите за вегетаријанци, вегани, за луѓе кои се нетолерантни на лактоза и за секој што се труди да живее здрав ...
Хеликобактер пилори (H. pylori) е бактерија што живее на ѕидовите на желудникот кај дури 70% од светската популација. Оваа бактерија можете да ја имате дури и ...
Пред неколку години , на пазарот во Стари Град на Хвар купивме половина килограм рогач за околу 2 евра. Ова е прилично евтино ако се земе предвид дека во ...
„Суперхрана“ е израз што се однесува на храна со исклучителни здравствени придобивки. И покрај тоа што нивната вредност за лекувањето на болести е честопати ...
Состојки: 200 г мелени ореви зачин од зеленчук сол, црн пипер лук сенф вода Приготвување: Оревите, зачинот од зеленчук и солта попарете ги со малку топла вода, ...
Ако сакате да јадете путер и ако го имате постојано во фрижидер, не е излишно да откриете неколку кулинарски трикови во кои тој игра голема улога. Полесно ...
Ако сакате маслинки, нема шанси да не го засакате и намазот од маслинки. Можете да ги измешате маслинките со различни состојки, а можете да го направите ...
Ајурведата има многу моќни неконвенционални методи на лекување. На прв поглед, некои од нив се толку едноставни што нема да ви се верува дека навистина ...
Време е за цреши. Наполнете чинија со цреши и пробајте да им одолеете. Но зошто би им одолевале, кога потклекнувањето на искушението е всушност добро за ...